Instagram

mandag 5. mars 2012

Hvitløk


Har lenge hatt lyst å plante hvitløk. Lest i bøker og på nettet, og blir ikke klok. Noen plasser står det at man skal plante på høsten, noen plasser står det at man skal plante på våren osv... Sååå; nå har jeg bare hoppet i det og plantet hvitløk i denne bagen:


Vurderer nå fra time til time om jeg skal sette den ut, eller om den skal stå på stua.. Sannsynligheten for at jeg går på en smell med dette prosjektet er vel ganske stor! Men det er ikke første gang isåfall :-P


7 kommentarer:

 1. Jeg setter hvitløk på høsten, september-oktober, syns de utvikler seg best da. De jeg har satt om våren, blir som regel litt mindre i størrelse, men det går fint det også. Hvitløk vil sette røtter så lenge det ikke er frost i bakken. De jeg satte i høst, har nå fått fine spirer over bakken. Jeg ville satt løkene kjøligere nå når de skal danne røtter, i en kjølig bod eller frostfri garasje feks. Bare pass på dreneringen hvis de skal stå i bagen. Løkene kan råtne hvis det blir for vått.
  Ha en fin uke og lykke til med spiringen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har jeg ihvertfall gjort noe riktig, har grus i bunnen og klippet små hull i bagen :-) Takk for tips!

   Slett
 2. Jeg har heller aldri satt hvitløk før, men jeg vet om dem som har satt hvitløk på høsten likt med andre løker!

  Det beste er å la noen stå inne og noen ute! Ønsker deg lykke til!! Man lærer aldri om man aldri prøver!

  SvarSlett
 3. Hei,takk for besøk på bloggen min!Alltid hyggelig med nye bekjentskaper!Lykke til med hvitløken,det har jeg aldri prøvd meg på å sette!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Hvitløk bør settes på høsten. Derfor er det veldig dumt at de selges i hagesentrene på våren. De trenger en periode med kuldegrader for at løken skal splitte seg og bli fed. Det går å sette de nå også, men sett de gjerne ut slik at de rekker å få en del uker med lave temperaturer. I verste tilfellet får blir det bare en løk, som blir kruttsterk! :-)

  SvarSlett
 5. Vi har også satt på høsten, men i år lurer jeg veldig på hvordan det blir - er redd det har vært for vått.... Blir spennende å se:) Ville jo vært kjekt om det går å sette på våren også- fortell hvordan det går:)
  Klem Maria

  SvarSlett