Instagram

torsdag 28. juni 2012

Rabarbrapai

Har idag plukket og rensket 3 kg rabarbra :-) Mesteparten havnet i fryseren i porsjonsposer, men en pai måtte det nesten bli til kvelds. Her er oppskriften:

Paibunn:
2,5 dl hvetemel
150 gr smør
1 ss sukker

Fyll:
600 gr rabarbra
3 dl sukker
2 ss Potetmel


Smuldre hvetemel og smør, bland sukker i. Rensk og skjær rabarbraen  i biter på ca 2 cm. Bland sukker med potetmel. Legg rabarbraen i en smurt paiform. Dryss sukker med potetmel over rabarbraene. Rist fatet så sukker og potetmel fordeles mellom rabarbrastykkene. Smuldre paideigen over rabarbraene. Sett paien i forvarmet ovn ved 225° i ca 25 min.


Mens paien kjøler seg ned kan du feks kjøre til butikken å kjøpe vaniljeis. Vaniljeis er nemlig nyyyydelig sammen med lunken rabarbrapai :-)







1 kommentar:

  1. Hmmm....nå fikk jeg lyst til å lage rabarbrapai,takk for oppskriften;o) Fortsatt god sommer til deg fra meg

    SvarSlett