Har idag plukket og rensket 3 kg rabarbra :-) Mesteparten havnet i fryseren i porsjonsposer, men en pai måtte det nesten bli til kvelds. Her er oppskriften:
Paibunn:
2,5 dl hvetemel
150 gr smør
1 ss sukker
Fyll:
600 gr
rabarbra
3 dl sukker
2 ss Potetmel
Smuldre hvetemel og smør, bland
sukker i. Rensk og skjær rabarbraen i biter på ca 2 cm. Bland sukker med
potetmel. Legg rabarbraen i en smurt paiform. Dryss sukker med potetmel
over rabarbraene. Rist fatet så sukker og potetmel fordeles mellom
rabarbrastykkene. Smuldre paideigen over rabarbraene. Sett paien i
forvarmet ovn ved 225° i ca 25 min.
Mens paien kjøler seg ned kan du feks kjøre til butikken å kjøpe vaniljeis. Vaniljeis er nemlig nyyyydelig sammen med lunken rabarbrapai :-)
Hmmm....nå fikk jeg lyst til å lage rabarbrapai,takk for oppskriften;o) Fortsatt god sommer til deg fra meg
SvarSlett