Instagram

tirsdag 28. februar 2012

Pai

En god trøst i vintermørket er mat du kan lage med fryste skatter fra hagen. Til sommeren/høsten skal jeg fryse ned enda mer bringebær, blåbær, bjørnebær, rabarbra og andre godsaker fra hagen og skogen.


Bringebær og bjørnebær -pai
Oppskrift:
4 dl hvetemel
200 g smør el margarin
5 ss vann

Smuldre mel og smør
Arbeid inn vannet
Sett deigen kaldt i ca 30 minutter
Trykk deigen ut i paiform (spar en liten bit deig til lokk)
Forstek paibunnen i ca 5 minutter på 225 grader
Fyll paien med:
ett beger bringebær og ett beger bjørnebær
(beger på størrelse med en jordbærkurv)
Dryss over 3 ss sukker blandet med 1 ss potetmel
Legg over strimler med deig som lokk og pensle med egg
Stek på 225 grader til "lokket" er gyldent
(ca 30 minutter)
Nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar