Instagram

lørdag 31. mars 2012

Jaja..

Utsikten fra soverommet var ikke noe oppløftende når jeg våknet idag..


Det blir nok en kose-seg-inne-dag idag. Og ifølge værmeldingene blir det nok en kose-seg-inne-påske og. Det positive er jo at jeg faktisk har påskeferie, tjohoi! Ingen vekkerklokke på over en uke :-)



En av fire gresskarfrø har spirt! Og for en flott og kraftig spire :-D



I disse fiberpottene prøver jeg meg nå på noe helt nytt; humle. Humulus lupulus, for et fantastisk navn, høres ut som noe fra Harry Potter ;-) Skal dekke en hel skråning bak garasjen med humle og trenger da en hel del planter.. prøver derfor å så noen selv, siden humle-planter er forholdsvis dyre. Spennede om dette går bra! Også første gang jeg bruker perlitt. På alle svenske frøpakker står det at man skal bruke det, så da er det vel verdt et forsøk :-)


fredag 30. mars 2012

Opp og nedtur

Kom hjem til dette:


Depresjonen var nær, men humøret ble reddet av at jeg fant dette:


..i postkassa :-)
Til og med kjøkkenhage-spesial :-) Perfekt!!

God helg
(satser på at snøen er borte til jeg våkner..)

onsdag 28. mars 2012

Har gjort ett kupp!

Har lenge siklet på dette drivskapet fra Plantasjen til 999,- kr


Men har holdt igjen, for tusen kroner er mye penger (synes ihvertfall jeg..). Men igår kom det reklameblad fra Europris og på fremsiden ser jeg et skap som ser helt identisk ut til 399,. :-O For godt til å være sant tenkte jeg.. Det er sikkert bittelite eller skrøpelig.. Idag tok jeg selvfølgelig turen til Europris for å kikke på skapet. Og nå står det på verandaen og det er prikk likt det fra Plantasjen!
I am a happy hippo :-) 

tirsdag 27. mars 2012

Lykken er..

..å få en uventet avspasering midt i arbeidsdagen.. spesielt idag siden jeg har sovet dårlig i natt og var generelt sliten.. Har nå tatt meg tid til en hagerunde, kikket litt rundt på hva som har overlevd og ikke. Og det ser absolutt lovende ut, kan nok takke den milde og korte vinteren for det :-)


Denne eføyen var jeg sikker på vinteren kom til å ta knekken på..
Men den ser frisk og fin ut :-)



Min nye yndlingsplass i stua. Møblene kjøpte vi i helgen, for å fylle opp et tomrom som har vært barnas lekeplass. Nå er de så store at det er ikke behov for så mye tumleplass på stua lenger. Her sitter jeg i skrivende stund og her kommer jeg nok til å sitte mye fremover :-)

søndag 25. mars 2012

Kjøkkenhage-prosjekt #2

Prosjektet tar sakte men sikkert form. Idag har vi fått på plass alle hellene og alle pallekarmene. Nå må vi bare vente på bjelkene som skal ligge i fremkant og til slutt singel for å fylle "hullene". Krysser fingrene for at dette blir bra til slutt :-)


Smijernsgitteret som står mot veggen, er en bunn på en gammel smijernseng. Håper den skal bli fin som espalier.


Maling av pallekarmer.. kjedelig arbeid som vi ikke ble ferdig med idag..


Helgas resultat!


I forkant har vi fått på "lokk" på ene pallekarmen..
meget fornøyd med den :-D

fredag 23. mars 2012

Krystallslottet

De 3 tingene jeg liker aller best å gjøre når jeg kommer inn etter en arbeidsøkt ute (idag; garasjerydding!) er å surfe på nettet, kikke på noe tanketomt på TV, eller sette meg ned med en god bok. "Krystallslottet" av Jeannette Walls er en bok jeg leste for ikke lenge siden, og den må jeg bare anbefale videre. Jeg slukte den på to kvelder, og vekslet mellom å le, måpe av vantro og sippe mens jeg leste. At denne historien er fra virkeligheten er helt fantastisk! Anbefales!



God helg :-)

søndag 18. mars 2012

Stige-lykke og snø-ulykke

Etter en god arbeidsøkt i solen på formiddagen, ligger jeg nå i et hjørne og hyler og nekter å se ut vinduet. Det snør nemlig igjen :-(
Jeg fikk god hjelp av min kjære idag og har snekret en stige i bjørk. Er rimelig fornøyd med den :-D Under plantet jeg en eføy i fjor, og håpet er jo at eføyen skal klatre på vakkert vis oppover stigen!




lørdag 17. mars 2012

Kjøkkenhage-prosjekt

Idag var dagen! Dagen da jeg endelig fikk begynne å sette ut i livet noen av planene jeg har lagt hele vinteren! På nedsiden av huset har vi en helt ubrukelig liten plenflekk. Planen er å lage kjøkkenhage av pallekarmer og krukker.


Vi skal kutte litt av plenen for å få bredere oppkjørsel, legge duk, heller og singel.


Målet for dag 1 er nådd! Har kuttet plenen og fått på plass første pallekarmen. Det viktigste var å få på plass karmen, slik at jeg kan putte litt godsaker oppi, for å få litt god "kompost" i bunnen.

To be continued!



torsdag 15. mars 2012

I have raked

Dagens hagerunde resulterte idag i at jeg raket den miserable plenen. Raking er noe av det jeg liker aller minst i hagen, men idag gjorde det jammen godt.. dessuten veldig deilig at plenen ikke ser ut som slummen lenger :-D


Min hage-runde-partner sitter vakt i et tre..
Mye skurker her hos oss nemlig ;-)


Hvite løyntnantshjerter


Løyntnantshjerte typ original


Litt usikker, men tror dette er en peon som titter opp.


Gule overraskelser, sannsynligvis løker som jeg har satt og ikke husker..
helt typisk :-)





tirsdag 13. mars 2012

Hva nå?

Altså; hvitløken har begynt å spire allerede... etter under to uker i jorden? Hva nå? Jeg setter den ut og krysser fingrene..


Kan ellers melde om at det er kjekt at snøen forsvinner! MEN, det ser ikke ut på "plenen"... istedenfor plen er det egentlig en smørje av skall av solsikkefrø, løv, høy, sagemask, kaninrot osv... ser VELDIG frem til å klippe plenen! Men det blir nok en stund til, imens trøster jeg meg med at plenen blir gjødslet :-) 

søndag 11. mars 2012

Teater og kinamat

Har tilbragt kvelden på teater i Ålesund og sett Riksteaterets oppsetning av Anna Karenina. Jeg synes det var en nydelig forestilling, min kjære holdt på å dø... Han var ihvertfall med da ;-)

På vei hjem plukket vi med oss kinamat, fantastiske kyllingspyd med sataysaus.


Ønsker alle en fin søndagskveld, snart ny uke og nye muligheter :-D


lørdag 10. mars 2012

Lørdagskos

Da blir det beina på bordet resten av kvelden, på menyen står pizzahorn og til dessert; kanelboller. Oppskriften på bollene fikk jeg fra Åshild :-)
God lørdagskveld!


Geitmyra og litt til

Jammen fant jeg et nytt "Hagen for alle" i postkassa i dag, herlig! Der stod det om et spennende prosjekt "Geitmyra". Anbefaler en kikk på nettsiden deres: Geitmyra
Tenker ofte at jeg er heldig som bor her jeg bor (på "landet") og at barna mine er heldige som får vokse opp her. Vi spiser mat rett fra hagen, og dette prosjektet kan gi barn som ikke har den muligheten en smak av det. Bokstavelig talt faktisk ;-)

Favoritt-delen min i "Hagen for alle" er sidene som heter "Annikas dagbok" skrevet av svenske Annika Christensen. Masse fine bilder og inspirasjon. Kan og anbefale bloggen hennes; Naturliga ting

Hortensiaens død og hageblad

Sitter inne og koser meg med Skandinavia representert av hageblad. Norske "Hagen for alle", svenske "Hem ljuva hem, trädgård" og danske "Havelivet.dk". Må nok si at jeg foretrekker "Hagen for alle", men artig er det lell å få litt inspirasjon fra våre naboland. Finnes det egentlig andre norske hageblad?


Hortensia er da (som jeg allerede visste, men lærer aldri) umulig for meg å holde liv i. Etter uttallige gjenopplivingsforsøk som har gått bra, har de nå sagt takk for seg.
Spørsmålet er da; er det vits i å spare dem for å sette ut til våren?


Dette vakre synet her er nok vanskelig for andre enn meg å skjønne hva er:


Det er nemlig 1 stk ektemann som er ute å klipper buskas i møkka-været. Vi er nemlig plaget med enorme mengder småskog som vokser opp nedenfor huset vårt. Idag fikk min kjære ånden over seg og klipper i vei. Et nydelig syn her jeg sitter og kikker ut kjøkkenvinduet :-)

<3 Tilslutt på denne lørdagsmorgen vil jeg sende en stor takk til Randi, som har sendt meg disse skjønnhetene her:


<3




onsdag 7. mars 2012

Sommer-lengsel

Sitter inne, hører på regnet og drømmer om sommer... Trøster meg med disse herlige sommer-bildene :-)






Håper alle har en fin onsdagskveld :-)


mandag 5. mars 2012

Hvitløk


Har lenge hatt lyst å plante hvitløk. Lest i bøker og på nettet, og blir ikke klok. Noen plasser står det at man skal plante på høsten, noen plasser står det at man skal plante på våren osv... Sååå; nå har jeg bare hoppet i det og plantet hvitløk i denne bagen:


Vurderer nå fra time til time om jeg skal sette den ut, eller om den skal stå på stua.. Sannsynligheten for at jeg går på en smell med dette prosjektet er vel ganske stor! Men det er ikke første gang isåfall :-P


søndag 4. mars 2012

Sløv kveld

 Her er det beina på bordet og full avslapping! God søndagskveld :-)

Blodbeger - hva er greia?

Ser rundt omkring på hageblogger at det er veldig mange som skriver om blodbeger. Dette er en helt ukjent plante for meg... Er det noe helt spesielt med denne planten? Når jeg googler den kommer det opp flotte bilder som dette her:


Er det sannsynlig å få til sånne flotte resultat av denne planten?

Hage-inspeksjon


Begynte denne søndagen med en liten inspeksjon i hagen. Herlig!



Kan konstatere at flere steder trengs en alvorlig opprydding. Jeg klør i fingrene etter å begynne, men snøen ligger tykk flere steder, så jeg må nok smøre meg med tålmodighet. (tålmodighet er ikke min sterke side, at jeg er så interessert i hage er egentlig en selvmotsigelse). Flaggstangen rotveltet faktisk i en av vinterstormene (mener det var Berit som var synderen). Så den må støpes på plass igjen, og bedet som var rundt må anlegges på nytt.




Et av de vakreste vårtegnene synes jeg;
den første rabarbraknoppen viser sitt røde hode <3



Innendørs ser jeg de første spirene av Chili; gode nyheter :-)

lørdag 3. mars 2012

Potet-nytt

Kan melde om mange lubne groer på potetene som står til forgroing! Og det var vel det jeg skulle håpe på? Første gang jeg skal prøve meg på å sette poteter..



Kan ellers melde om vårsol i vinduskarmen, og slikt blir man jo i godt humør av :-)


Håper alle har en fin vårdag! <3